Rase

421951303_122127535508114379_7680280969451708125_n.jpg__PID:e8c80164-a957-4864-8e8c-b53e2af13653

Sursa Foto: IMG Jewelry

Abyssiniene

Abisinianul este o rasă de pisică domestică originară din Africa. Are un corp zvelt și grațios, un cap triunghiular, ușor rotunjit. Urechile sunt de marime medie, late la baza. Are ochi mari în formă de migdale, păr scurt, picioare lungi, coadă de lungime medie, groasă și conică la capăt.

sursa foto Most wanted cattery

Bengal

Pisica Bengal este o rasă de pisici domesticite creată din hibrizi de pisici domestice, pisica leopard asiatică și Mau egiptean, ceea ce le conferă strălucirea aurie - numele rasei provine de la numele taxonomic. Bengalii au un aspect sălbatic și pot prezenta pete, rozete, semne de vârf de săgeată sau marmorare.

Sursa Foto Luxurious Splendors Cattery

British Longhair

British Longhair este o rasă de pisică domestică de talie medie, cu păr semilung, originară din Marea Britanie.

poza pisica magnificats

Sura Foto Magic Love Cattery

British Shorthair

British Shorthair este versiunea cu pedigree a pisicii domestice britanice tradiționale, cu un corp deosebit de îndesat, blană densă și față lată. Cea mai cunoscută variantă de culoare este „British Blue”, o haină solidă gri-albastru, ochi arămii și o coadă de mărime medie.

poza pisica magnificats

Sursa Foto Made in Romania

Cornish Rex

Cornish Rex nu are păr, cu excepția părului puf. Cele mai multe rase de pisici au trei tipuri diferite de păr în blană: blana exterioară sau „părul de gardă”, un strat mijlociu numit „părul de păr”; și părul sau subpelul din puf, care este foarte fin și are aproximativ 1 cm lungime.

Sursa Foto Flavius Băguci 

Exotic

Exotic Shorthair este o rasă de pisici dezvoltată ca o versiune cu păr scurt a persanului. Exoticul este asemănător cu persanul în multe privințe, inclusiv prin temperament și conformație, un nas și o față plate, cu excepția hainei scurte și dense.

poza pisica magnificats

Sursa Foto Nutzy's Mapuseta

Maine Coon

Maine Coon este cea mai mare rasă de pisici domesticite. Are un aspect fizic distinctiv și abilități valoroase de vânătoare. Este una dintre cele mai vechi rase naturale din America de Nord, în special originară din statul Maine, unde este pisica oficială de stat.

Sursa Foto Dennis Capstick

Munchkin Longhair

Pisica Munchkin sau Pisica Sausage este o rasă mai nouă de pisici caracterizată prin picioarele sale foarte scurte, care sunt cauzate de o mutație genetică. Munchkinul este considerat a fi rasa originală de pisică pitică.

poza pisica magnificats

Sursa Foto The Spruce Cats

Munchkin Shorthair

Pisica Munchkin sau Pisica Sausage este o rasă mai nouă de pisici caracterizată prin picioarele sale foarte scurte, care sunt cauzate de o mutație genetică. Munchkinul este considerat a fi rasa originală de pisică pitică.

 

poza pisica magnificats

Sursa Foto The Spruce Cats

Norwegian Forest Cat

Pisica norvegiană de pădure este o rasă de pisică domestică originară din Europa de Nord. Această rasă naturală este adaptată la o climă foarte rece, cu un strat superior de păr lucios, lung, care vărsă apă și un subpar lânos pentru izolare.

poza pisica magnificats

Sursa Foto The Spruce Cats

Oriental

Oriental Shorthair este o rasă de pisici domestice care este dezvoltată din și strâns înrudită cu pisica siameză. Menține tipul modern al capului și corpului siamez, dar apare într-o gamă largă de culori și modele de haine.

Sursa Foto Faith Ferando

Persian

Pisica persană este o rasă de pisici cu păr lung, caracterizată prin fața sa rotundă și botul scurt. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Persian Longhair” în țările vorbitoare de limbă engleză. În regiunea Orientului Mijlociu, sunt cunoscute pe scară largă ca „pisici Shirazi”, iar în Iran sunt cunoscute ca „pisici Shiraz”.

poza pisica magnificats

Sursa Foto Elian Rags Cattery

Ragdoll

Ragdoll-ul este o rasă de pisici cu o haină colorată și ochi albaștri. Sunt pisici mari și musculoase cu păr semilung, cu o blană moale și mătăsoasă. Dezvoltați de crescătorul american Ann Baker în anii 1960, sunt cunoscuți în special pentru temperamentul lor docil și placid și natura afectuoasă.

poza pisica magnificats

Sursa Foto RAWZ

Russian Blue

Albastrul rusesc este o rasă de pisici care vine în culori care variază de la un argintiu deschis strălucitor la un gri ardezie mai închis. Blana lor scurtă și densă a fost semnul distinctiv al rasei rusești de mai bine de un secol. Blana densă iese în evidență de pe corp.

poza pisica magnificats

Sursa Foto Google Licensed

Sacred Birman

Birmanul este o pisică cu păr lung și ascuțit, care se distinge printr-o blană mătăsoasă, ochi albaștri adânci și „mănuși” albe contrastante pe fiecare labă.

Sursa Foto SavvyMania

Savannah

O pisică Savannah este un hibrid între un serval african și o pisică domestică. De obicei, acum în 2022, încrucișarea este între un serval și o Savannah. Pisicile rezultate vin în patru arome și au nume specifice.

Sursa Foto: Magic Love Cattery

Scottish Fold

Scottish Fold este o rasă de pisici domestice cu o mutație naturală a genei dominante care afectează cartilajul în întregul corp, determinând urechile să se „plieze”, aplecându-se înainte și în jos spre partea din față a capului, ceea ce dă pisicii ceea ce este adesea descris. ca un aspect „asemănător cu bufnița”.

Sursa Foto Izabella Miron

Scottish Straight

Urechile lui Scottish Straight încep drept și rămân așa, în loc să se aplece în jos și înainte ca frații lor Scottish Fold.

poza pisica magnificats

Sursa Foto The Spruce Cats

Siamese

Siamezul este o pisică de talie medie, sveltă și cu aspect rafinat, cu linii lungi și conice și ochi izbitor de albaștri. Cu toate acestea, poate cea mai notabilă caracteristică a pisicii siameze este „punctele” sale, care sunt modele de culoare mai închisă pe urechi, față (mască), coadă, picioare și picioare. Pisicile siameze, cunoscute cu drag sub numele de „meezers”, sunt populare în rândul persoanelor care își doresc o pisică sociabilă căreia îi place să „vorbească”. Recunoscută oficial de Asociația Creștilor de Pisici în 1906, Siamezul este una dintre rasele originale de pisici cu pedigree.

poza pisica magnificats

Sursa Foto The Spruce Cats

Siberian

Siberianul este o rasă veche de secole de pisică domestică din Rusia și s-a dezvoltat recent ca o rasă oficială, cu standarde promulgate în întreaga lume de la sfârșitul anilor 1980. Siberienii variază de la dimensiuni medii la mari.

poza pisica magnificats

Sursa Foto Casuta cu blanosi

Sphynx

Pisica Sphynx este o rasă de pisici cunoscută pentru lipsa blanii. Fără păr la pisici este o mutație genetică care apare în mod natural; cu toate acestea, pisica Sphynx, ca rasă, a fost dezvoltată prin reproducere selectivă, începând cu anii 1960.

poza pisica magnificats

Sursa Foto Wikipedia

Selkirk Rex

Rasa a fost dezvoltată în două lungimi de blană, lungă și scurtă. Este o rasă mare și solid construită, asemănătoare cu British Shorthair. Blana este foarte moale și are un aspect lânos și se simte cu bucle largi, nestructurate. Capul este rotund, cu ochi mari rotunjiți, urechi de dimensiuni medii și un bot distinct, a cărui lungime este egală cu jumătate din lățime.